OSVRT NA SEZONU 2012. / 2013.


logo

Nakon održane posljednje sjednice U.O Zbora prije ljetne stanke a vezano za cjelokupni rad tijekom sezone 2012./2013. donesen je zaključak.

Iza nas je još jedna uspješna rukometna sezona sa kojom je naš Zbor izuzetno zadovoljan te bi i ocjena uspješnosti svega učinjenog trebala biti takva.

Kada se uzme u obzir općenito rad zbora i aktivnosti unutar istog treba napomenuti niz održanih seminara za mlade suce, mjeritelje i zapisničare u Umagu, Poreču i Novigradu. Produkt rada je da je kroz spomenute seminare educirano određen broj mladog kadra od kojeg je očekivati da će u budućnosti stasati dva do tri para sudaca koji bi uz stručan rad i mentorstvo mogli postići zavidne rezultate. Nadalje treba kao i do sada putem Plenarnih sjednica uz odabir tema iz Pravila rukometne igre educirati mlade suce koji će sa sigurnošću napredovati u svom usavršavanju. Prema tome treba pohvaliti i rad Strukovne komisije.

Nažalost u proteklom periodu u par slučajeva bilo je i aktivnosti Stegovne komisije a njen rad je nepopularan i nepoželjan. Ne ponovilo se.!

U svim događanjima izvan rada Zbora zapažen je bio rad i angažman naših članova u organizaciji završnica što na nivou županijskih, školskih i državnih prvenstava u rukometu održanih u Poreču, Umagu i Novigradu. Isto tako znatan doprinos naših članova je ostvaren na Festivalu rukometa kojeg je naš Zbor bio „domaćin“ a vezano uz odigravanje finalnih utakmica Kup natjecanja za seniorke i seniore.U sklopu festivala održan je seminar sudaca na kojem je bilo organizirano i polaganje ispita za više kategorije i naši su predstavnici to uspiješno apsolvirali. Nedavno u Umagu na održanom turniru rukometa na pijesku također udio posla odrađen je od strane naših članova. Pored zadovoljstva zbog uspješnog angažmana naših članova ne veseli izvješće o angažiranosti naših članova na završnom prvenstvu u Rijeci.

Nažalost moramo naglasiti nekorektan odnos Predsjednika drugog Zbora u našoj regiji koji nam je na nekorektan način vrbovao sudački par sa neargumentiranim obečanjima.

Posljednje događanje prije odlaska na ljetnu pauzu je angažman našeg članstva na kvalifikacijskim utakmicama ženske i muške državne reprezentacije u Umagu koje je odrađeno besprijekorno.

Sve u svemu ljetna pauza dobro će doći da se „napune baterije“ te da se naredna sezona isto tako uspješno privede kraju sa željama da iz članstva našeg Zbora budu popunjene liste viših liga.

U.O Zbora usvojijo je listu službenih osoba, sudaca i nadzornika na ŽRL koji se nalazi u prilogu.

 

 

                                                                      


Vidi zapisnik

Autor: Senad Imamović, - 11.06.2013 u 21:20